Portfolio - Project - konica minolta

Konica Minolta headquarter in Milan

Year: 
2013

Konica Minolta recently moved to a new location in Milan. Studio TM, in charge of the interior design, called us to work together to create a coherent visual identity for the offices. We designed different geometrical patterns to be applied to the partition walls for privacy and decoration. The same drawing on the main entrance to the building makes it visible from afar. We made a customized design for the signals that help employees and clients navigate through the different floors. Lifts are identified by one of the corporate colours that clearly stands out in a white and minimalistic environment. The aim was to achieve coherency and consistency in every detail though a collaboration between architecture and graphic design. The result is a distinctive working place with personality.

The main entrance

The main entrance.

Detail of the decoration

Detail of the decoration.

Decoration of the partition walls

Decoration of the partition walls.

Coffee area

Coffee area.

Detail of the signal. All the material and colours are coherent with the interior design.

Detail of the signal. All the material and colours are coherent with the interior design.

The demo room with one of the Konica Minolta machine

The demo room with one of the Konica Minolta printers.

One of the geometrical patterns

One of the geometrical patterns.

Waiting area

Waiting area on floor four.

Detail of the walls decoration

Detail of the walls decoration.

Wall decoration

Wall decoration.

A meeting room with fractile floor

A meeting room with fractile floor.

The lifts on floor 4

The lifts on floor four.

Detail of the floors directory

Detail of the floors directory.

The lifts on floor 4

The lifts on floor four.